Waarom Zambia

Een van de leden van ProjectsNow, Steffan, is geboren in Zambia. Daardoor hebben we een band met het land en in het bijzonder het gebied waar we hulp bieden. Via Steffan hebben we contacten in Zambia – in het bijzonder met Andy Anderson – die ons helpen bij de realisatie van de projecten. Daardoor weten we zeker dat de hulp die we bieden ook goed terecht komt.

Het land
Zambia ligt in zuidelijk Afrika en grenst aan Congo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. Zambia is een republiek; vroeger heette het Noord-Rhodesië. Zambia is sinds 1964 een onafhankelijke republiek met als belangrijkste economische factor de mijnindustrie (koper). Deze is echter vooral in buitenlandse handen. Zambia kent een grote verscheidenheid aan religieuze tradities. In veel van de syncretische kerken in het land mengen traditionele religieuze ideeën zich gemakkelijk met christelijke opvattingen.
Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Zambia 68% van de bevolking onder de armoedegrens. Zoals in veel Afrikaanse landen vormt aids een grote bedreiging.

Waar in Zambia
ProjectsNow is aan het werk in het Siavonga District, een gebied aan de Zambezi rivier. Daar liggen twee dorpjes: Bbakasa en Namoomba. Dit gebied biedt weinig kans op een leven zonder tegenslag. Voor ProjectsNow de reden deze mensen en dan met name de kinderen te helpen, ze een kans te bieden op een positievere toekomst.