Hoe begonnen we

ProjectsNow is in 2007 ontstaan uit een groep van 20 mannen die al jaren met elkaar op wintersport gaan. Iedereen kan zich voorstellen hoe gezellig dat is. Biertjes drinken. Copieus dineren. En sterke verhalen vertellen over die ene zwarte afdaling. Of die maagdelijke off-piste route. Een goed gevoel. Toch?

Niet helemaal. Er ontstond een behoefte om verdieping te geven aan dit goede gevoel. En om zelf iets tot stand te brengen op deze aardkloot. Niet door alleen geld in te zamelen. Maar ook door zelf iets te doen voor een betere wereld. Niet straks, maar meteen: NU.

Wij proberen onze gezamenlijke kwaliteiten te benutten om kleinschalige projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg op te zetten. Zodat die capaciteiten ook ten dienste staan van de mensen die in een wat mindere gelukkige omgeving zitten.

De bouw van klaslokalen in Bbakasa – Zambia was ons eerste project en dat ging goed. Het oprichten van een stichting, het selecteren van een project en een betrouwbare lokale partner is hieraan voorafgegaan. Iedereen van ons zet zich in voor verschillende wervingsacties om de benodigde financiën bij elkaar te krijgen, waarbij we garanderen dat elke euro bij ons project terecht komt.