Bouw van 2 klaslokalen in Namoomba in
samenwerking met Wilde Ganzen

In Namoomba, het vissersdorp in ‘ons’ gebied, was er al vele jaren een behoefte aan een eigen lagere school. In ieder geval voor de jongere kinderen omdat de school in Bbakasa op 7 kilometer afstand is en dat is een veel te lange weg voor kinderen van 6-9 jaar. In januari 2018 is er gestart in het klaslokaal van de kleuterschool van Namoomba. De school begon met enkel Grade 1 maar elk jaar komt er een Grade bij, tot Grade 4 bereikt is 2021. Er zijn op dit moment 120 leerlingen in Grade1-3. Daarna gaan de leerlingen naar Grade 5 en hoger in Bbakasa. Op dit moment wordt niet alleen in het enige klaslokaal lesgegeven maar ook onder een grote boom. De kleuterschool is verjaagd uit hun klaslokaal en zit ook weer in de schaduw van een andere grote boom. Er zijn dus minimaal 2 klaslokalen nodig want de school werkt met een ochtend- en een middagshift zodat 2 klassen gebruik kunnen maken van 1 lokaal. De overheid heeft een hoofdonderwijzer aangesteld waar nu, door een andere sponsor, een woning voor wordt gebouwd.

ProjectsNow heeft in overleg met de bewoners besloten dat de bouw van 2 klaslokalen de hoogste prioriteit heeft voor 2020. ProjectsNow heeft een aanvraag ingediend bij Wilde Ganzen waardoor 1/3 van de totale kosten door hen gedragen wordt.

Wilde Ganzen is een NGO die voornamelijk kleinschalige persoonlijke initiatieven en organisaties, zoals ProjectsNow, ondersteunt. In het verleden hebben we tot volle tevredenheid samengewerkt met Wilde Ganzen.

Wilde Ganzen heeft ons project goedgekeurd zodat we in juni kunnen starten met de bouw.

ProjectsNow heeft een deel van het geld dat onze vaste donateurs heeft gedoneerd voor dit project gereserveerd. Daarnaast gaan we de opbrengsten van onze kerstactie, de donaties die we kregen van de 85ste verjaardag van mevrouw Sikkens, het 50-jarige huwelijksfeest van Fokkelien Renckens en de Nescio sponsorloop voor dit project gebruiken. Op dit moment hebben we het benodigde geld bijna binnen zodat de bouw in juni kan beginnen.

De bouw van de klaslokalen wordt door Andy Anderson, onze man ter plaatste, geregeld. Andy is architect en heeft kosteloos de bouwtekeningen verzorgd, zoals voor alle projecten die we in de afgelopen 12 jaar gedaan hebben. Andy zal voor de bouw maximaal gebruik maken van lokale werkers. Een aantal van de bouwers is 5 jaar geleden geschoold op een opleiding betaald door ProjectsNow. Ze werken elk jaar mee aan de lokale bouwprojecten.